Alocasia Vlekken

De Alocasia zebrina wil nog weleens vocht afgeven. Plaats het stekje in een vochtige bodem in de buurt van het licht.


Hoe Verzorg Je Een Pannenkoekenplant Pilea Peperomioides Optimaal Je Leest Het In Dit Artikel Kamerplanten Planten Kweken Plantenhanger

Dat kan veel te warm en intens zijn voor de bladeren waardoor deze kunnen verbranden wat droge bruine vlekken kan veroorzaken.

Alocasia vlekken. Dit kan vlekken veroorzaken op met name houten voorwerpen en vloeren. Het wisselen van bladen was voortdurend. Je moet een Alocasia wortelstekken wanneer het vier blaadjes heeft of meer.

Een plek met veel indirect licht dus. Gedurende dit proces worden de. Die kunnen ook ontstaan door verbranding door teveel zon.

De laatste weken hebben we duidelijk een probleem. Hij lekt dan kleine druppels aan de uiteinden van de bladeren. Bij teveel of te weinig water zie je dat hij zijn bladeren gauw zal laten hangen.

In de winter mag het zelfs minder vaak omdat de plant dan in ruststand staat en hij niet zoveel water verbruikt. Hoe moet je een Alocasia stekken of vermeerderen. De bruine vlekken zijn een reactie op te fel direct zonlicht.

Dit betekent dat de plant vocht afscheidt aan de onderkant van de bladeren druppels aan de bladranden. De Alocasia is een plant die je het beste regelmatig kunt sproeien. Dit proces heet guttatie.

Waar kun je Alocasias kopen. Verplaats de plant dan water verder bij het raam vandaan. Wat is er mis met mijn Alocasia.

Ondanks dat ze gelukkig zijn. Een verwilderde Alocasia macrorrhizos in een Malegassisch moeras. Zet je Alocasia op een lichte plek maar niet in de directe zon.

Zo hou je ook spint op afstand. Hij heeft ook de neiging om naar de zon toe te groeien dus regelmatig draaien is aangewezen als je geen kromme plant wilt. Hiernaast is de Alocasia erg gevoelig voor koud water.

Alocasias kunnen guttatie vertonen. Blad gaat hangen Na het aanmaken van een nieuw blad gaat een ouder blad uiteindelijk afsteven. Dit is heel normaal voor een aantal tropische planten waaronder dus de Alocasia Zebrina.

Dat is vooral bij jonge planten normaal. Planten laten blad afsterven. De Alocasia is een vrij gevoelige plant dus geef hem liever geen koud kraanwater.

Kenmerkend voor de Alocasia Calidora zijn de grote glimmende bladeren en dikke bladstelen. Dit kan gebeuren als jouw plant achter glas staat en veel van de hete middagzon ziet. De waterdruppels kunnen vlekken geven op de vloer of op meubels neem dat mee in je overweging voordat je een Alocasia aanschaft.

Alocasia is een groot geslacht van aronskelkachtigen dat voorkomt in een groot deel van tropisch en subtropisch Azië van Zuid-India China en Taiwan tot aan Indonesië de Filippijnen en tropisch Noordoost-Australië. Meestal als een ouder blad afsterft wordt dit eerst geel of ontstaan er gele vlekjes. Stekken doe je bij voorkeur in het voorjaar.

De meeste Alocasias houden zeker niet van direct zonlicht. Ook zullen de bladeren dan gele of bruine randjes krijgen. Andere planten hebben dit ook maar bij Alocasia wordt het gemiddeld vaker gezien.

Alocasia onderhouden Verkleurde bladeren. De plant lekt water. Alocasias zijn gevoelig voor bladverkleuring.

De bladeren krijgen geel-bruine vlekken en sterven af terwijl er zich geen nieuwe bladeren vormen. Vooral in warme maanden dien je hem voldoende water te geven. Teveel water kan resulteren in bruingele bladranden en bladpunten.

Onze Alocasia stond de eerste weken na aankoop echt prachtig. Deze plant links op foto in rode pot heeft donkergroene glanzende bladeren met lichtgekleurde nerven. Belangrijk om in de koude maanden de planten in te hoezen.

De Alocasia Polly is ook geschikt voor strakke interieurs en heeft het meeste effect in een witte omgeving. De planten komen vooral voor in de laaggelegen delen van tropische regenwouden en moerassige laaglanden. Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen en kunnen deze afbreken of kneuzen.

Wanneer je dit bij de oudere bladeren ziet gebeuren en je Alocasia verder wel voldoende groeit hoef je je geen zorgen te maken. Door af en toe de bladeren te benevelen met een plantenspuit blijft hij in een goede conditie. Nu begrijpen we dat je liever niet elk halfuur een druppeltje water gaat geven maar over het algemeen is één keer in de week voldoende.

Bij bruine vlekken op de bladeren kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Zorg er altijd voor dat de grond van de Alocasia goed vochtig blijft. Het vocht wordt afgegeven via de punttoppen van de bladeren.

Geef de plant in de lente en zomer om de twee weken wat plantenvoeding. Planten zoals de Alocasia laten oudere bladeren afsterven. De Alocasia staat graag in het zonlicht maar niet in de volle zon.

Deze plant past ideaal binnen een modern interieur maar is ook erg geschikt voor andere plekken zoals het kantoor. Waarom heeft Alocasia druppels aan het blad. Je kunt hem stekken als er naast de moederplant kleinere varianten groeien.

Dus het gele blad ligt zeker niet aan jouw verzorging. Daarom raden wij aan altijd lauw-warm water te geven. Het liefst staan Alocasias op plekken waar het wel heel licht is maar waar de zon niet direct op het blad schijnt.

Lauwwarm water waardeert ie veel meer. Zwarte vlekken op de bladeren Vermoedelijk een schimmelziekte. Bij te weinig water gaan de bladeren van de Alocasia hangen.

Dit is voor de plant zelf niet schadelijk maar het kan wel vervelende vlekken veroorzaken op de vloer en op meubels. Het decoratieve blad maakt van de plant een echt kunstobject. Onder de tien verschillende soorten Alocasia die ik zelf in huis heb zie ik veel overeenkomsten in de verzorging.

Het kan zijn dat jouw kamerplant een van de planten is waarbij gele bladeren heel gewoon zijn. Dit verschijnsel heet guttatie. Alocasias met gele of bruine vlekken op het blad krijgen te koud water of staan teveel in de koude tocht.

Alocasia is kougevoelig bij een temperatuur onder de 12-15 C krijgt de plant vlekken op het blad. Mijn Alocasia krijgt gele randen en vlekken op het blad. Soms lijkt het net alsof je plant huilt.


Caladium Planten Bloeiende Planten Hangplant


Restock Alert Link In Bio 1 Aglaonema Red Valentine 2 Lady Slipper Orchid 3 Vanna Cache Pots 4 Syngonium O Cool Plants Plastic Nursery Pots Plants


Alocasia Houseplants Plants Are Friends Plants Houseplants


Kamerplanten Van Botanicly 2 Olifantsoor Incl Sierpot Champagne Kleurig Sierpot Kamerplanten Groene Bladeren Planten


Ogreen Alocasia Sarian Plant Planten Groene Planten Bladeren


Monestera Planten Bladeren Zwarte Vlekken


10 Best Indoor Plants That Give 24 Hours Oxygen In 2021 Fitwind Best Indoor Plants Indoor Plants Corn Plant


Alocasia Cucullata Plantas Quintal


Today S Are The Plants Day With 25 Pics Planten Kamerplanten Kamerplant Decor


10 Best Indoor Plants That Give 24 Hours Oxygen In 2021 Growing Plants Indoors Best Indoor Plants Plants


Dischidia Oiantha Variegata Etsy


Dischidia Nummularifolia Ideaminubu Dragon Jade Plant Etsy Jade Plants Hindu Rope Plant Lipstick Plant


Pin Op Tips Houten Vloeren


Pot Plant Chinese Money Plant Plants House Plants


Someone Asked Me Recently Why I Love Plants So Much And I Didn T Have An Answer Straight Away So I Though About It And Ended Up Plants Plant Life House Plants


Monstera Deliciosa Variegatum Monstera Deliciosa Monstera Plant Leaves


Pin Op Florale

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1


Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel